Вже давно ми називаємо цей курс «шабатним», він проходить що суботи.
Програма розрахована на глибоке ознайомлення з миром вин та міцних напоїв.
Щоб вивільнити час на дегустації, тобто практичну частину,
ми рекомендуємо,
більшу частину теорії опановувати самостійно.
Для цього ми надаємо «робочі зошити», у яких є
інформація про напої, та карти регіонів виробництва.
Одна лекція розрахована на три години,
під час якої ви будете:
дізнаватися, як якість та стиглість ягід винограду впливає на аромат та смак вин,
- «знаходити» потрібну позицію вина у винній карті, або для приватної колекції,
- вчитися підбирати ідеальне співвідношення форми келиха та температуру подачі вина,
- підбирати ідеальне поєднання вин зі стравами кухні, та для різних заходів чи бажань,
- описувати напої так, щоб їх хотілося купити,
- рекомендувати та представляти алкоголь.
Для вас перестануть бути абракадаброю такі слова як:
- декантація і сабраж,
- Coravin і Vacu Vin,
- Laguiole, Pulltaps, і «циганський» штопор,
- Food pairing,
Курс веде
Дмитро Сидоренко -
засновник
консультативно-інформаційного центру «Школа вин» та
Асоціації сомельє України.
Програма розрахована на 6 занять по 3 години,
з дегустацій вин та міцних напоїв.
Включає 6 дегустацій.
Слухачі курсу отримають 6 робочих зошитів з картами, схемами та інформацією про виробництво та правила найменувань..
Спробуєте не менше ніж 70 зразків напоїв з різних країн.
В кінці, за бажанням, вас чекатиме іспит для підтвердження рівня знань
та видачі сертифіката.
Програма та розклад:
Семінар 1
«Пазли аромату та смаку вина»
Сорти винограду і регіони вирощування.
Технологія виробництва та типи вин.
Класифікація вин світу.
Терруар і принципи створення виноробних регіонів (апелласьонів).
Правила дегустації
Терміни, що застосовуються при дегустації та в виноробстві.
Дегустація води, вина та алкогольних напоїв.
Правила поєднання їжі та алкоголю.
Принципи підбору вин. Правила дегустації
Терміни, що застосовуються при дегустації та в виноробстві.
Дегустація води, вина та алкогольних напоїв.
Правила поєднання їжі та алкоголю.
Принципи підбору вин.
Семінар 2
Вина Франції.
Законодавець чи консерватор?
Семінар 3
Вина Італії.
Традиції чи новітня історія?
Семінар 4
Вина Іспанії та Португалії, Німеччини та Австрії,
Угорщини та інших країн Європи.
Херес, Портвейн і Мадера.
Семінар 5
Вина «Нового Світу», Кавказу та Східної Європи.
Семінар 6
Міцний алкоголь:
Коньяк, Арманьяк, Кальвадос,
віскі та горілка, ром, текіла, ароматизовані та інші напої.
* Розклад занять може бути змінено.
Кому підійде цей курс?
- сомельє і кавістам,
- шанувальникам вина та міцних алкогольних напоїв;
- рестораторам, які хочуть розбиратися у всіх аспектах алкогольного бізнесу.
Вартість навчання:
- 1 300 грн за 1 лекцію
- 7 000 грн за 6 лекцій (увесь курс)
Для запису на курс - звертайтеся в повідомлення
https://www.facebook.com/vine.Dmytro.Sydorenko/
або за телефонами +38044 491 77 31
+38067 403 78 18