Online та offline курс сомельє,
з дегустацією напоїв -
складається зі стандартної навчальної програми
розробленої з урахуванням умов карантинних заходів.
Цей курс створений для проведення заключного заняття в Харкові.
Теоретичні заняття з 15 по 19 листопада 2021 року
будуть проведені консультації на платформі ZOOM. (або інших, за домовленнстю)
Практичні заняття пройдуть з 22 по 26 листопада 2021 року,
у місті Харків, провулок Откара Яроша 4.
Під час занять ви будете:
- дізнаватися, як роблять алкоголь,
- дегустувати,
- «знаходити» позицію вина у винній карті, або винному погребі,
- вчитися підбирати келих і температуру подачі вина,
- підбирати ідеальне поєднання вин зі стравами кухні,
- вчитися правильно, описувати, рекомендувати та представляти алкоголь.
Для вас перестануть бути абракадаброю такі слова як:
- декантація і сабраж,
- Coravin і Vacu Vin,
- Laguiole, Pulltaps, і «циганський» штопор,
- Food pairing,
Курс веде
Дмитро Сидоренко -
засновник
консультативно - інформаційного центру «Школа вин» та
Асоціації сомельє України.
Слухачі курсу отримують робочі зошити,
посилання на необхідні ресурси,
аудіо та відео матеріали.
Програма розрахована на 10 занять по 5 академічних годин,
з дегустацій вин і міцних напоїв.
Включає 10 дегустацій і 10 тестів.
Ви дізнаєтеся основи алкогольного світу,
і спробуєте не менше 88 зразків напоїв (все включено у вартість).
В кінці вас чекає іспит для підтвердження рівня знань
та видачі сертифіката.
Заняття будуть проходити 2 рази на день:
З 09.00 до 12.45
з 14.00 до 17.45
Програма занять:
22 листопада
09.00-12.45
«Що впливає на аромат і смак вина»
Сорти винограду і регіони вирощування.
Технологія виробництва. Типи вин.
Класифікація вин світу.
Терруар і принципи створення виноробних регіонів (апелласьонів).
14.00-17.45
Правила дегустації
Терміни, що застосовуються при дегустації та в виноробстві.
Дегустація води, вина та алкогольних напоїв.
Правила поєднання і принципи підбору напоїв.
Принципи підбору вин та інших напоїв для винних карт або
домашнього «льоху».
23 листопада
09.00-12.45
Вина Франції.
14.00-17.45
Champagne і Prosecco, Cava і Sect, ігристі вина світу.
24 листопада
09.00-12.45
Вина Італії.
14.00-17.45
Дистиляція і ректифікація. Коньяк і граппа,
плодові та фруктові бренді, і лікери.
25 листопада
09.00-12.45
Вина Іспанії та Португалії, Німеччини та Австрії,
Угорщини та інших країн Європи.
Херес, Портвейн і Мадера.
14.00-17.45
Вина «Нового Світу».
26 листопада
09.00-12.45
Вина України, Молдови, Грузії.
14.00-17.45
Віскі та горілка, ром, текіла,
ароматизовані напої.
* Розклад занять може бути змінено.
Кому підійде цей курс?
- сомельє та кавістам,
- шанувальникам вин і міцних алкогольних напоїв;
- рестораторам, які хочуть розбиратися у всіх тонкощах алкогольного бізнесу.
Вартість навчання:
- 9 000 грн до 15 листопада.
- 10 000 грн після 15 листопада.
Кількість місць обмежена (15).
Для запису на курс - звертайтеся в повідомлення
https://www.facebook.com/vine.Dmytro.Sydorenko/
або за телефонами +38044 491 77 31
+38067 403 78 18