21.06.2022

Було затверджено PDO для ігристого вина Суссексу

З 15 червня ігристе вино Суссекс буде мати офіційний статус захищеного найменування походження (PDO), затверджений Міністерством сільського господарства, рибальства та продовольства.

PDO ідентифікує продукти, які виробляються, обробляються та готуються в певному географічному регіоні з використанням визнаних ноу-хау місцевих виробників та інгредієнтів із відповідного регіону.

Це означає, що такі виноробні, як Artelium, Bolney, Nyetimber і Busi Jacobsohn, які виробляють ігристе в цьому регіоні, отримають додатковий шар захисту і матимуть право містити PDO Sussex Sparkling Wine PDO на своїх пляшках.

Більш ніж 49 виноробень, створюють ігристі вина у Суссекс – це категорія, яка активно розвивається, і становить сильну конкуренцію іншим ігристим винам на світовій арені.

PDO також наголошує на важливості терруара в англійському виноробстві, відрізняючи, наприклад, ігристі вироби, виготовлені в Суссексі, від тих, що виготовляються в Кенті чи Сурреї.

«Схвалення PDO для вин, з винограду вирощеного, та ігристих вин виготовлених у Суссексі, відбувається у важливий момент для англійських та валлійських вин», — сказав Саймон Торп, генеральний директор WineGB. «Ніколи не було такого інтересу та попиту на наші вина, а репутація, яку вони здобули як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках, базується на високій якості виноградарства та виноробства».

Торп сказав, що WineGB «прагне забезпечити належну структуру географічних найменувань для всіх» в англійській та валлійській винній спільноті. І підтвердив, що торговий орган перебуває в процесі перегляду існуючих правил щодо PDO та PGI для обох країн.

«Консультаційний документ, який є результатом цього огляду, буде опубліковано в галузі протягом найближчих тижнів і дозволить усім виробникам висловити своє слово у формуванні правил, які потім будуть запропоновані DEFRA», — сказав Торп.

З сайту thedrinksbusiness.com/2022/06/sussex-sparkling-wine-granted-pdo-status/





Всего новостей: 4

вина и регионы
Немного о винодельческих регионах и винах
подробнее
о сомелье
Требовать от физика знать наизусть Есенина, всё равно что от гуманитария знать число π хотя бы до третьего знака.
подробнее
о вине, и не только...
Вино стало популярным, о нём пишут блогеры и снимают фильмы. Сомелье – главные популяризаторы вина, о них то же пишут блогеры и снимают фильмы. Напитки, рестораны – о них…
подробнее
КРАЩІ СОМЕЛЬЄ УКРАЇНИ, ВИПУСКНИКИ ШКОЛИ ВИН.
НОВОСТИ

ПАРТНЕРЫ