Хто такий Дмитро Сидоренко?

Почнемо з початку його кар'єри в алкогольному бізнесі.

У 1995 році мало хто ще в Україні знав значення слова HoReCa, а він вже працював у такому відділі компанії «МДМ  Груп Україна», однієї з найбільших компаній імпортерів кінця 90-х. Ресторани та кафе Києва отримували не лише напої, а й необхідну інформацію через Дмитра Сидоренка.

З 1998 року до 2005 року він працював у мережі Eric’s Family, забезпечуючи напоями всі заклади мережі, серед яких були легендарні клуби «Аль Капоне» та «111».

У 2000 році, після закінчення школи сомельє «Школи Вин Ностальжи», став сомельє ресторану «Печера».

У вересні 2002 року відкрив власну «Школу сомельє Дмитра Сидоренка» для розповсюдження знань про вино та алкоголь. 

26.06.2003 в Міністерстві Юстиції України було зареєстровано Асоціацію Сомельє України. Її засновником та першим президентом протягом 15 років був Дмитро Сидоренко. Також, він створив та розробив правила конкурсу «Найкращий сомельє України» («Кращий сомельє України» /  «Лучший сомелье Украины»), який проводиться щорічно, починаючи з 2002 року.

У 2003 році Дмитро Сидоренко, у складі міжнародної команди, створив винну карту та допоміг відкрити легендарний ресторан-клуб «Оранжерея» у «Мандарин Плаза».

Дмитро Сидоренко брав участь у 11 міжнародних конкурсах сомельє як член журі.

У 2010-2011 роках орендував та керував рестораном «Печера», у якому раніше починав свою кар'єру сомельє.

У 2017 заснував винний бар Le Tsveri на Подолі. 

З лютого 2022 року партнер винного бутіка Wine Egoist

Сьогодні Дмитро Сидоренко читає лекції у «Школі сомельє Дмитра Сидоренка», проводить майстер-класи та дегустації вин і міцних напоїв, допомагає приватним особам підбирати вина на замовлення.

вина и регионы
Немного о винодельческих регионах и винах
подробнее
о сомелье
Требовать от физика знать наизусть Есенина, всё равно что от гуманитария знать число π хотя бы до третьего знака.
подробнее
о вине, и не только...
Вино стало популярным, о нём пишут блогеры и снимают фильмы. Сомелье – главные популяризаторы вина, о них то же пишут блогеры и снимают фильмы. Напитки, рестораны – о них…
подробнее
КРАЩІ СОМЕЛЬЄ УКРАЇНИ, ВИПУСКНИКИ ШКОЛИ ВИН.
НОВОСТИ

Новая "шабатная" группа
Суббота, если у вас не противопоказаний, замечательный день что начать с дегустации вин, и при этом получить информацию о винах.

ПАРТНЕРЫ